Национален летен лагер 2019-практически уъркшоп с обучителни сесии за пациенти с придобит и наследствен ангиоедем

От 26  до 28  юли  в природен парк Витоша  в гр. София се проведе Национален летен лагер 2019 практически уъркшоп  с обучителни сесии за пациенти с придобит и наследствен ангиоедем. Практическият семинар премина с голям интерес  от страна на болните и техните семейства.

Доц. д-р Мария Стаевска(завеждащ клиника по Клинична алергология в УМБАЛ Алексансдровска) запозна аудиторията с една изключително важна тема засягаща животозастрашаващите  ларингиални отоци при ангиоедема. Д-р Анна Валериева, д.м.н. (асистент в катедрата по алергология и лекар в клиниката по Клинична алергология в УМБАЛ Александровска) бе лектор на темата „Наследствен ангиоедем-прототип на заболяването”.

Представител  от дружеството на анестезиолозите в България проведе обучителна сесия за аспирация при ларингиален оток в екстремална спешност. Практическият семинар завърши с обучителна сесия за поставяне на медикамента  РУКОНЕСТ. По-малките участници получиха  много полезен подарък  от нашата организация – специално за това събитие  беше подготвен детски дневник с приказка за проследяване на атаките и локализацията им.

Националният летен лагер бе осъществен благодарение на Swedish Orphan Biovitrum s.r.o.

   

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*