Очакваме ви на поредния обучителен семинар за пациенти с редки диагнози организирана от Асоциация НАЕ и Национален алианс на хора с редки болести.

НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС НА ХОРА С РЕДКИ БОЛЕСТИ
И АСОЦИАЦИЯ НАЕ

ОРГАНИЗИРАТ

Обучителен семинар на тема:

„НАЧИНИ ЗА САМОПОМОЩ, ЗА ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА ХОРАТА С РЕДКИ БОЛЕСТИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА“

21- 22 април 2018 г., хотел „Русалка“ гр. Пловдив

 

                                                                              ПРОГРАМА

21 април /събота/

09:30 – 10:00 ч. Регистрация на участниците
10:00 – 10:15 ч. Откриване
10:20 – 11:10 ч. „Здравата психика – ключа, към по-добър живот”   –   ВЕРГИНИЯ МАРТЕВА
11:20 – 12: 05 ч. „Лечебните вибрации на музиката“ д-р ТОДОР СТОЕВ                                                                     12:05 – 14:00 ч. Обяд и почивка
14:00 – 14:45 ч. „Приложение на холистичния метод на лечение при редките болести“ –  д-р РАДОСТИНА СИМЕОНОВА                                                                                                                                                                      14:55 – 15:20 ч. „Как да си направим самостоятелна оздравителна програма ” –  МИЛЕН АНТОНОВ
20:00 ч. Вечеря
20:30 ч. Музикално–развлекателна програма

22 април /неделя/

07:00 – 09:30 ч. Закуска
10:00 – 12:30 ч. Среща-разговор на участниците в семинара

За допълнителна информация и записване:
ЙОРДАНКА ПЕТКОВА – GSM 0878518267; nae_08@abv.bg
ПОЛИНА МИЛУШЕВА – GSM 0887999928; 0878317298; pmilusheva@abv.bg

 

КРАТКА ВИЗИТКА НА ЛЕКТОРИТЕ

ВЕРГИНИЯ МАРТЕВА е психолог. Живее и работи в Пловдив. Тя е необикновена личност със свръхсетивни способности доказани отдавна. От дете е във връзка с Невидимото като контактьор, но съзнателно страни от медийния шум и сензации. Заедно с писателя Васил Пекунов създават една необикновена книга „Роялът на на ангела”, чийто тираж се изчерпва за кратко време.

Д-Р ТОДОР СТОЕВ е главен асистент в МУ-Пловдив и чете лекции по Невропсихология и Музикотерапия в СДО „Приложна психология”, участва в ръководството на Асоциацията по Приложна психология, както и като хоноруван преподавател по Музикотерапия в АМТИИ – Пловдив с 25 годишен опит. Той е автор на първия учебник в България по Музикотерапия за специализанти и магистри. Д-р Тодор Стоев е специализирал в Италия – университетите на Перуджа и Неапол и има над 20 научни публикации в тази област.
Още от дълбока древност различните форми на изкуство са били използвани за въздействие върху емоционалното състояние на човека. Психотерапията и днес прилага с успех тези „лечебни средства” най-вече в случаите, в които другите подходи са неефективни или невъзможни. Особено добри резултати са получени при използване на музикални стимули и форми. При много състояния музикотерапията е метод на избор.Такива са детския аутизъм /синдроми на Аспергер, Рет, Канер/, заекване, дислексия ,ДЦП, сексуални смущения, депресия, тревожност, неврози, анорексия и др. На много места това лечение се предпочита и заплаща от здравните каси. Добрите резултати се дължат на някои неврофизиологични особености в устройството и функционирането на човешката нервна система – локализацията и латеризацията на мозъчните функции, емоционалната интелигентност, импринтинга, разделянето на слуховите системи на музикална и речева и др. Познаването на тези свойства на човешкия ум е важен „инструмент” в ръцете на музикотерапевта и е гаранция за лечебното повлияване.

Д-Р РАДОСТИНА СИМЕОНОВА, ДМ специалист физикална и рехабилитационна медицина, хомеопатия.
Д-р Радостина Симеонова от Пловдив е любимата лекарка на десетки хора, които страдат от редки заболявания. Завършва медицина в Медицинския университет гр. Пловдив през 2000 г., а през декември 2005 год. успешно преминава изпит за специалност по Физикална и рехабилитационна медицина. В рамките на продължителното обучение на лекарите е посетила десетки семинари и колегиуми, а за усъвършенстване на уменията и като специалист е участвала в курсове по лазер безопасност, диагностика и терапия с ниско честотни токове, избрани глави на физикалната терапия и др. Провела е тригодишен курс на обучение по хомеопатия с успешно положен изпит и едномесечен курс по трудова медицина. Член е на редица организации – Български лекарски съюз, Асоциация по Физикална и рехабилитационна медицина, Асоциация на общопрактикуващите лекари в България, Българската медицинска хомеопатична организация. През 2008 год. успешно защитава дисертационен труд, а на следващата година и магистърска степен по здравен мениджмънт. Работи в сферата на редките болести от 2006 и до 2016 г е управител и на единствения по рода си медицински център специализиран в рехабилитация на деца с редки заболявания и обучение на техните семейства. Работи в НЦРС от 2007 г. като преподавател по Теория и практика на Класическия масаж. Кабинетът за рехабилитация на д-р Симеонова има вече 20 години история и опит в лечението и рехабилитацията на редица заболявания като: мускулен дисбаланс, обезболяване при дискови хернии, дископатия и дискогенна болка, протрузии, пролапси и радилукити, компресионни фрактури, ставни болки от различен произход.

МИЛЕН АНТОНОВ е завършил в ТУ София, “От малък имах изключителен интерес към незримото. Търсех отговор на въпроса: „Какво е да слееш дух, ум и тяло в едно“, което ме заведе до бойните изкуства (Карате, Кунг Фу, Уин Чун и др.), където мислех, че ще открия отговора. Но получих само фрагменти”, споделя той. Паралелно с това изследвал окултизма, минал през религии като Будизъм, Индуизъм, Християнство, Херметизъм – осъзнавайки, че всички те говорят за едно и също, ползвайки различни думи и изрази. Но по това време информацията не му е била достатъчна и продължил да търси отговори чрез по-меки практики като Чи Гун, Тай Чи и различни видове Йога. “Докато продължавах да търся, срещах интересни хора – духовни учители, лечители, търсачи, но така и не ми се изясняваше картината. Всичко беше фрагментирано, хаотично, разхвърляно. Имах много знания и информация, но ми убягваше същността. Исках да ги живея нещата, а не просто философски да ги знам. До момента, в който две събития не наместиха всичко и яснотата, и свободата дойдоха в живота ми. Ракът на майка ми и инцидента, който ме вкара за месец в инвалидна количка. След тези опитности всичко си дойде на мястото. Всичко стана леко и простичко”, допълва Милен Антонов.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*