Книга посветена на чудеса и кауза

От детска възраст Йорданка Петкова  страда от много рядката  диагноза наследствен ангиоедем(НАЕ). С напредването  на възрастта осъзнава сериозността на болестта и нейния  живот се подчинява на „капризите й”.В семейството  на Йорданка  потърпевши от болестта  са баба , леля  ,баща (които вече не са между живите) и единия от синовете й. Трудностите и болката, с които се сблъсква през всичките години я кара да се отдаде на каузата  за редките болести и най- вече  наследствения ангиоедем. Преди  единадесет години заедно със пациенти и приятели основават Асоциация НАЕ и повеждат битка със системата. Успяват  въпреки скъпоструващата терапия да  убедят Министерството на здравеопазването и касата за сериозността на тази диагноза и високия й процент смъртност.  До ден днешен не спират да се занимават с информираността на обществото и да се справят с препятствията и трудностите,които се изпречват пред болните.

Йорданка посвещава живота си в полза  не само на хората с редки диагнози. Освен, че оглавява Асоциация НАЕ( наследствен ангиоедем) тя е и координатор на Националния алианс на хората с редки болести(НАХРБ) и представител на Конфедерация  защита на  здравето(КЗЗ) .

От няколко години  приема за себе си и още една кауза:да  събира и издава истински истории за чудеса, изцеления и мистики. Самата тя твърди, че не  е писател, но странните случки   с които се сблъсква и чува я провокират към тази нейна идея.

С книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеления” съчетава двете си „любови”: диагнозата наследствен ангиоедем и Божиите чудеса,като двайсет процента от продажбата на всяка книга са за каузата на тази диагноза.

За  поръчка на книгата: тел. 0878 518267 или на

e-mail: nae_08@abv.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*