Покажи своята рядкост! Покажи своята съпричастност! Семинар по редки болести „Знаем за да можем”

С призива : „Покажи своята рядкост! Покажи своята съпричастност!”  в Стара Загора премина поредния обучителен семинар по редки болести с мотото „Знаем за да можем”. Наследствения ангиоедем отново бе тема, която присъства често в поредицата подобни мероприятия организирани от Националния алианс на хора с редки болести(НАХРБ) . Асоциация НАЕ като активен член на НАХРБ от години има възможността да е участник във тези информационни кампании , имащи за цел да запознават настоящи и бъдещи лекари с редките диагнози.

Проф. д-р Марияна Мурджева(катедра  Микробилогия и имунология ,МУ Пловдив, консултант към ИЦРБЛС) представи пред аудиторията по изключително интересен начин  „Какво е наследствен ангиоедем?История, видове, диагностициране и лечение”.

Проф. д-р Марияна Мурджева е член на :

Българска Асоциация по Клинична Имунология (БАКИ)

Български лекарски съюз(БЛС)

Българска асоциация по микробиология(БАМ)

Балканска асоциация на имунологичните дружества(BAIS)

Д-р Радостина Симеонова (Физикална и Рехабилитационна медицина, Медицински център за редки болести РАРЕДИС-гр. Пловдив) засегна темата за рехабилитацията при редките диагнози и призова лекарите   за в бъдеще да наблягат на холистичния начин на подход към всеки пациент.

 

      

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*